Visit Norsjö

Visit Norsjö är en del av Gold of Lapland. ek förening genom samverkansprojektet Norsjö Visitor Center. Sedan 2019 har vi ingen fysisk turistinformation men välkomnar gäster och lokalbor att hitta inspiration och information digitalt via vår hemsida och sociala kanaler. Vill ni bolla en idé eller bara surra en stund är ni välkomna att boka en tid med oss, eller knacka på. Om vi finns på plats är ni varmt välkomna in. Ni hittar oss på Storgatan 63, Norsjö.


Öppettider 
Öppettiderna varierar då vi ibland med kort varsel behöver åka iväg på uppdrag. Brådskar det, eller vill ni boka in en tid kan ni kontakta oss via mail eller telefon:

felicia.moren@goldoflapland.com
070-229 52 92


cecilia.wallinder@goldoflapland.com
070 228 88 80

 

Sommaren 2023
Under sommaren kommer Norsjöslöjdarna att hålla till i våra lokaler med sin sommarbutik och kommer då även kunna hjälpa dig att hitta bland våra broschyrer. 
Butiken håller öppet från 8 juli- 6 augusti. 


Fler än någonsin har idag möjlighet att resa tack vare bättre välfärd och tekniska utvecklingar. Tack vare datorn, internet och framförallt smartphones är människan mer självständig än någonsin och kan med bara några knapptryck vara på väg mot nästa äventyr. Trots att fler reser ser vi allt färre besökare på Sveriges turistinformationer, helt enkelt för att det är så lätt att hitta information på egen hand. Av den anledningen har många kommuner, oss inkluderade, valt att inte erbjuda en fysisk turistinformation längre. Inte för att vi inte vill, men för att det helt enkelt inte är ekonomiskt försvarbart.

Istället har ett nytt koncept vuxit fram tillsammans med destinationsbolaget Gold of Lapland, ett samverkansprojekt vi kallar Norsjö Visitor Center eller Visit Norsjö där fokus ligger på operativt arbete och utveckling av Norsjö som destination med hänsyn till fem målgrupper: Lokalbefolkningen, näringslivet, föreningslivet, kommun och såklart - gästen!

Med kraften av en hel destinationsorganisation har vi sedan 2018, då samverkansprojektet startade, rott hem sex projekt som haft direkt eller indirekt effekt på Norsjöbygdens besöksnäring- jättekul!

Mer information om de olika projekten hittar ni här